Хамас проучва предложението на Израел за 40-дневно примирие във войната в ивицата Газа. В замяна на прекратяването на огъня се

...
Хамас проучва предложението на Израел за 40-дневно примирие във войната в ивицата Газа. В замяна на прекратяването на огъня се
Коментари Харесай

Хамас ще отговори скоро на предложението за примирие в Газа

Хамас проучва предложението на Израел за 40-дневно примирие във войната в ивицата Газа. В подмяна на прекратяването на огъня се предвижда освобождаване на десетки израелски заложници, съобщи Агенция Франс Прес.

Завръщайки се в Катар след последните договаряния в Кайро, делегацията на Хамас съобщи, че ще разиска концепциите и предлагането и че ще отговори допустимо най-бързо.

Египетски източници оповестиха, че делегацията на Хамас „ ще се върне с писмен отговор “.

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен определи изискванията на примирието като „ извънредно великодушни “, а Белият дом изиска от сътрудниците си медиатори Египет и Катар да засилят натиска върху Хамас, с цел да одобри последния опит за прекъсване на съвсем 7-месечната война.

Президентът на САЩ Джо Байдън призова водачите на Египет и Катар „ да положат всички старания, с цел да обезпечат освобождението на заложниците, държани от Хамас “, наричайки това „ единствената спънка “ за обезпечаване на помощ за цивилното население в обсадената линия.
Прочетете още
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР